vineri, 26 iunie 2009

SPECIAL - S-a stins o stea, a ramas un simbol al muzicii pop


"Lumea fara Michael", scriu televiziunile din tara si din lume. Cine a fost Michael Jackson? A fost un copil minune, un om timid, precum spune domnul Mihai Tatulici, un artist care a revolutionat lumea muzicii pop, un simbol al succesului, un model al dansului sincron, cu metode socante de a iesi din tiparul oricarui artist. Primul artist de culoare pe pelicula MTv-ului, rascolit de o drama personala, transpusa intr-una din melodiile sale de succes, "Black or White". Presupus pedofil, dar initiator de programe de caritate in intreaga lume. Viata controversata va scrie istoria muzicii, alaturi de mari artisti, precum Elvis Presley, Marilyn Monroe, The Beatles. Si-a facut fanii sa planga de fericire, dar azi, 26 iunie 2009, fanii il plang cu adevarat. "În dimineaţa zilei 25 iunie 2009, Michael Jackson a suferit un stop cardiac la domiciliul său din Holmby Hills, Los Angeles. Paramedici care au ajuns de urgenţă la reşedinţa artistului, au spus mai târziu că acesta era fără suflare. Cu toate acestea paramedicii au făcut manevre de resuscitare cardiopulmonară la faţa locului, apoi au dus pacientul, care intrase în comă, la Centrul Medical UCLA. La ora 02.25 (ora României), legistul Fred Corral, a confirmat decesul starului." (Wikipedia)

În martie 2009, Jackson a anunţat că începând cu 8 iulie, va susţine un turneu de 10 concerte- mai tarziu adăugânduse încă 40- intitulat: „This Is It”. Concertele urmau să aibă loc în Arena 02 din Londra. El a explicat "Vreau doar să spun că aceasta vor fi ultimulele mele concerte în Londra. Când spun ultimele, vorbesc serios", adaugând că "ultima cortină va cădea".

Cel mai bine vândut album al său este „Thriller”, care este pe primul loc dintre cele mai vândute albume ale tuturor timpurilor, urmat pe locul 2 de cei de la AC/DC cu „Black is Black”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu